Siirry pääsisältöön

leivontaa ja ryömintää


Ihanaa keskiviikko iltaa. 💕

Tänään on ainakin täällä meillä ollut tosi harmaa ja synkkä sää. Aurinkoisina syyspäivinä nautin tästä syksystä huomattavasti enemmän, kun ankeasta harmaudesta. Olen itse syksyn lapsi ja samalla kun syksy tuo mieleeni iloa, niin se aiheuttaa myös kovaa kaipuuta kesään. Joskus lapsena mietin miksi ihmeessä olen syntynyt syksyllä, kun tykkään enemmän keväästä ja kesästä.

Tänään aamulla H heräsi klo 7. Aamiaiseksi otettiin maitoa ja sitten kaurapuuroa. Kaurapuuro maistui Hilmalle tosi hyvin. Eilen illalla sauvasekottimella hienonsin kaurahiutaleet ja laitoin ne veden kanssa jääkaappiin likoamaan. Tänän aamuna lisäsin hieman vettä ja haudutin puuroa kattilassa n 15min. Söin itsekkin kaurapuuroa ja hyvää ja pehmeäähän se oli.

Nukuin H:n kanssa aamupäiväunet samaan aikaan, koska yö meillä oli melko levoton. Nukuin tosi sikeästi ja herätessä olo oli jälleen virkeä. H:n kanssa päivällä tehtiin nyt sitä mielessäni ollutta kääretorttua. Tai itseasiassa H jäi leikkimään olohuoneeseen kun menin leipomaan, mutta kohta pörriäinen jo kurkki keittiön ovella ja sinne tuli puuhailemaan.  Ennen leivoin paljon harvemmin, mutta nykyisin tulee leivottua kohtalaisen usein. Ostin jokunen vuosi sitten KitchenAid yleiskoneen ja sen avulla leipominen käy kuin tanssi kesällä 😄

Kinuskinen pulmupuolukka kääretorttu




Pohja:

4 kananmunaa

2dl sokeria

2dl sunnuntai gluteenitonta jauhoseosta

1tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, lisää siivilän läpi jauhot ja jauhoihin sekotettu leivinjauhe.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja laita taikina uuniin 225℃. Paista 8min uunin keskitasolla. Kumoa hetken aikaa jäähtynyt pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irroita pohjapaperi varovasti.

Täyte:

Omar karamellejä

1prk vispikermaa

1/2prk mascarpone tuorejuustoa

vaniljasokeria

pulmupuolukoita

kinuskikastiketta

Vispaa kerma vaahdoksi ja lisää mascarpone sekä vaniljasokeria oman maun mukaan. Leikkaa omar karamellit kuuteen osaan ja levitä niitä tahtomasi määrä pohjan päälle. Kaada karkkejen päälle tahtomasi määrä kinuskikastiketta. Lisää mascarponekermavaahto. Laita päälle pulmupuolukoita. Rullaa kääretorttu leivinpaperin avulla.

Juu ja kyllä oli hyvää ja makeaa. 😋 Itsehän olen sellainen leipuri/kokki, että laitan aina vähän reilummin kun mitä ehkä pitäisi ja lopputulos on myös sen näköinen.


Leivonnan aikana H ryömi portaiden lähelle ja silitti portaissa olevan lapsiportin läpi kissaa. Seuraavaksi hän mönki jo eteisessä ihailemassa jälleen omaa kauneuttaan eteisen peileistä. Loppu tulema oli se, että H oli katselemassa kenkiä ulkoeteisessä ja tässä vaiheessa siirsin hänet muihin hommiin. Hieman neiti nöpö pahoitti mielensä, kun oli isolla vaivalla eteiseen päässyt ja heti hänet sieltä siirretään. 


Nyt on opettelun aikaa, että muistetaan pitää lapsiportit jatkossa kiinni. Lapsiportit meille on ostettu Jyskistä ja ne on asennettu silloin, kun Iivari meille tuli. Mutta onneksi ei ostettu turhaan, ja nyt niillä alkaakin käyttöä taas olla. Iivarihan ei makuuhuoneisiin mene, koska siellä on laminaatit ja portaikkoon Iivari ei uskalla mennä. koska etupää painaa enemmän kuin takapää.

Välipalan Hilma söi tänää syöttötuolissa. Jesse oli laittanut tuoliin valjaat. Syönti tuolissa sujui tosi hyvin, Hilma ei pystynyt kampeamaan itseään samalla tavalla kun sitterissä. H oli myös hiukan olevinaan, kun istui "isojen tyttöjen" tuolissa, ja näkeehän sieltä korkemmalta nyt hyvänen aika paremmin!

Sekoitin tänään keskenään sulamassa olleet bataatit ja porkkanat 😁, mutta eipä H siitä mieltään pahoittanut, että sai bataattia omenalla ja porkkanaa maissilla.

Iltapäiväunille käynti oli Hilmalla hankalaa, ehkäpä vauhdikkaan päivän takia hermoradat olivat kovilla ja unille rauhoittuminen oli vaikeaa. Lopulta kuitenkin H nukahti, kun sai maitoa vielä huikkasen. Iltapäiväunet olivat lyhyet ja ilta olikin sitten itkuinen, syli on ainoa paikka joka tällaisina iltoina kelpaa. Kaurapuuro maistui illallakin vielä tosi hyvin!

H on opetellut laittamaan nyt tuttia itse suuhun. Aika-ajoin onnistuukin siinä erinomaisesti. Välillä taas kun ei onnistu  niin H:n temperamentti saa loistaa ja tulisuutta löytyy.

Näin leikki leikkinä instagramissa postauksen vaahteranlehti kulhoista ja suunnittelin ehkä niitä jokupäivä kokeilevani kunhan saan tarvikkeet ensin ostettua 😊

Toivottavasti sinun keskiviikko päiväsi on ollut antoisa ja täynnä iloa. Kiitos kun luit meidän tämän päivän puuhasteluista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Töiden alku, stressin tulos ja kaupallinen yhteistyö Rosaliksen kanssa

 Tänään kirjoitan nyt viimeviikon postauksen hieman myöhässä kuten lupasin :😂 Kuinka sinun viime viikkosi sujui ja kuinka tämä viikkosi on alkanut? ❤️ Maanantaina minulla oli ensimmäinen työpäivä. Olin töissä 7-13. Aamulla äitini tuli meille ja minulla meinasi hoppu tulla, kun jäin vaan haaveilemaan ja jutustelemaan 🤭 (en ole tottunut lähtöihin nyt koronan ja äitiysloman aikana) Työpäiväni sujui hyvin. Sain tutustua rauhassa konehommiin ja tehdä toimistotöitä. Töistä päästyäni kiiruhdin kotiin ja Hilma ei yllättäen päikkäreillä ollutkaan. Hilman saatua rintamaitoa hän nukahti hyvin ja sikeästi. 🥰Hilman päivä mamman kanssa oli mennyt äärettömän hienosti ja hieman äiti ikävä vaivasi vain unille käydessä, kun olisi rintamaitoa täytynyt saada. 🥺❤️Muuten Hilma oli ollut äärettömän reipas ja ulkoillut, leikkinyt sekä syönyt hyvin. ❤️ Maanantai iltana Jesse huomasi kyljessäni punoittavan ihottuman ja vanhempiani konsultoiden selvisi kylkeeni puhjenneen vyöruusun. 🌹 Kävin siis maanantai i

Blogin aloitus

Harjoittelen blogin pitämistä. Eli, kerron ensin vähän itsestäni ja perheestäni tässä ensimmäisessä julkaisussa. Eli olen Roosamaria, täytän lokakuussa 30. Olen ammatiltani lähihoitaja ja työskentelen kotihoidossa mutta nyt olen äippä lomalla. Sain esikoiseni Hilman nyt korona kevään aikana 30.4.2020. Perheeseeni kuuluu Hilma tyttönen kohta 5kk, puolisoni, leonbergin koira Iivari, persialainen kissa Wihtori ja angora kani pampuli luppunen.  Perheemme asuu omakotitalossa maalla. Talomme on rakennettu 1981 ja olemme sen muutama vuosi sitten remontoineet vanhempieni kanssa uuteen uskoon.  Harrastan joogaa, lenkkeilyä ja kodin sisustusta. Tällähetkellä elämäni tärkein asia on tyttäreni Hilma ja hänen hoito ja hyvinvointi.  Päätin aloittaa blogin pitämisen vähän niinkuin päiväkirja tarkoituksessa. Kirjoitan tänne päivistämme Hilman ja eläinten kanssa. Yritän mahdollisimman usein päivittää blogia. Aion kertoa Hilman kasvusta ja kehityksestä.  Tervetuloa lukemaan blogiani 💕 Ja pahoittelut jo

Kevään odotusta ja vuoden takaisia muistoja

 Eilinen blogi postaus siirtyi tälle iltaa toteutettavaksi. Viikko on taas kulunut vauhdikkaasti. Lunta vaan on ja on, eikä kevät näytä merkkejään ollenkaan. 😖 Viime viikolla maanantaina vietettiin naisten päivää. Sisareni kävi meillä maanantaina ja toi Hilmalle ja minulle ihanat naisten päivä tulppaanit. 💗🌷Iltapäivällä kävimme ulkoilemassa perheenä. Aurinko oli kaunis ja piristävä, mutta pakkanen oli melko pureva. Hilma oli vaunuissa, joten vaunujen kuomu suojasi hyvin tuulelta. 💕 Vuosi sitten naisten päivänä minulle oli järjestetty yllätyksenä babyshower juhlat. 😍 Äitini oli pyytänyt minut ja Jessen ravintolaan syömään. Minä laittaiduin ja lähdimme ravintolaa kohti Jessen kanssa. Menimme Kenkäveron kartanon pihaan ja kiukuttelin J:lle miksi ei mennä jo, ettei myöhästytä. J kertoi haluavansa nopeasti vilkaista työkalu näyttelyä ja niin me lähdimme kävelemään kenkäveron rantaa kohden, minun maristen koko aika siitä, että en jaksa kävellä ja liukastakin on. 😩 Päädyttyämme rantapav