Siirry pääsisältöön

keskiviikon kujeet



 Tänä aamuna H alkoi näyttää ensimmäisiä heräilyn merkkejä klo 6. Annoin H.lle tuti suuhun ja siirryin itse sohvalle nukkumaan ja yllättäen H nukkuikin melkein kahdeksaan. Olen kallistumassa pikkuhiljaa siihen, että kokeilen, josko yöt sujuisivat paremmin jos nukun viereisessä huoneessa ja H nukkuu itkuhälyttimen kanssa. 🤔




Aamulla maisteltiin puuroa persikkasoseen kera ja Hilma oli oikein mielissään persikan mausta puuron joukossa. Aamupäivä kului leikkien ja siivoillen. H seurasi tarkkavaisesti kun aloin hälle valmistaa päärynäsosetta. 



Aamupäiväunet alkoivat pöpöllä 9:20 ja kestivätkin 11 saakka. Hilma söi lounaaksi bataattia, naudanjauhelihaa maustettuna pienellä määrällä valkosipulijauhetta, kurkkua ja jälkiruuaksi mansikkaa. Ruoka maistui jälleen H:lle hyvin. 



Bibs tutit saapuivat tänään postissa ja voi kuinka kauniin värisiä ne olivatkaan! Testattiin tutteja, mutta H, ei ainakaan heti niitä hyväksynyt. Hereillä ollessa bibs tutti kyllä oli mieluisa, mutta unille neiti kaipasi vielä vanhoja tuttuja tuttejaan.


Iltapäivällä tein parsakaalisoseen pakkaseen. Ihanaa, kun vauvan ruokakin voi loistaa sateenkaaren väreissä ja näyttää sekä tuoksua houkuttelevalta. 😋



Puhuin aiemmin meidän pyykkiongelmasta, kun Hilman vaatteista ei ruokatahrat meinanneet lähteä millään. Nyt olen surutta laittanut myös 40 asteessa pestävät pyykit 60 astetta pesuun ja tahrat ovat lähteneet eikä vaatteille ole käynyt onneksi mitenkään. Ostin myös varmuudeksi eilen, tahranpoistoa helpottamaan, sappisaippuaa. Sappisaippua on itselleni uusi tuttavuus, mutta olen ymmärtänyt kokemuksista, että se on hyvinkin tehokasta. 

Illalla H:n kanssa käytiin suihkussa ja murunen meni iltamaidon jälkeen hyvillä mielin nukkumaan. J laski tänään H:n sängyn pohjan korkeutta, koska huomasin, että H kurkkii laidan yli jo mainiosti. 😂

Kerron teille vielä hieman alkutaipaleestamme Hilman kanssa ja kerron, kuinka Hilman synnytys sujui. Jos synnytys tarinat eivät ole mieleisiä ja aiheuttavat kammoksuntaa, niin suosittelen ohittamaan seuraavan tekstin. 

H:n laskettuaika oli 18.4.2020. vatsani oli jo hyvin kookas loppuraskaudesta ja tehtiin kotona  monenlaisia asioita, jotka voisivat synnytyksen käynnistää. Hilma kuitenkin oli vahvasti päättänyt masussa pysyä. Yliaikaiskontorollissa tehtiin päätös käynnistämisestä. Siirryin sairaalaan 28.4.2020 aamulla. J:n kanssa hyvästeltiin aamulla, kun hän lähti töihin. Äitini vei minut sairaalaan.  

Sairaalassa sain synnytyksen käynnistäviä lääkkeitä suun kautta tablettina. Olo oli ihan ok. Supisteluja esiintyi vain hieman. Olin perhehuoneessa itsekseni koronan takia. Katselin erilaisia sarjoja ja herkuttelin sairaalakassin eväillä. Nukuin ja lepäilin huoneessa. Välillä meidät laitettiin käyrille ja katsottiin miten supistukset etenee ja millainen vointi H:lla masussa on. 



Illalla supistukset alkoivat tihenemään ja sain huoneeseen lämpöpakkauksen ja kipulääkettä lihakseen. Siirryin aamuyöllä synnytysaltaaseen ja siellä lilluttelin tovin. Harmikseni vesi vain oli mielestäni liian viileää, koska olen mahdoton vilukissa.  29.4 n klo 5 aamulla siirryin synnytyssaliin hengittelemään ilokaasua. Jesse sai tässä vaiheessa tulla seurakseni sairaalaan. Aamulla lääkäri kävi laittamassa minulle Ballongin edistämään synnytystä.

Iltapäivällä kätilö otti Ballongin pois ja puhkaistiin kalvot. Lapsivedet menivät silloin. Supistukset alkoivat lisääntyä ja minulle laitettiin epiduraalipuudute selkään. Epiduraalin jälkeen olo oli autuas ja kivuton ja sain hetken nukkuakkin. Epiduraalipuudute vähensi supituksia, joten minulle laitettiin tippumaan oksitosiini hormooni. 

Yllättävän nopeasti käsillä olikin ponnistus vaihe. Hilman pää oli kääntyneenä vasemmalle, joten synnytys pitkittyi melko paljon. Ponnistusvaihe kesti kaikkiaan tunnin. Minulle tehtiin episiotomia ja lisäksi sain vielä kohdunkaulapuudutteen. H syntyi imukuppi avusteisesti. Hieman ennen Hilman syntymää, oli hyvin lähellä ettemme joutuneet hätäsektioon. J oli tukenani koko synnytyksen ajan ja hoiti hommansa äärettömän mallikkaasti. Paikalla oli koko ajan kätilö, koska olimme sillä hetkellä osaston ainoat synnyttäjät.

H:n synnyttyä ensimmäinen kysymykseni oli että onko tytöllä tukkaa. Melko pian sain Hilman rinnalleni ja tunne oli uskomaton. Sylissäni oli pieni vastasyntynyt käärö, jonka tavallaan tunsin, mutta yhtäaikaa hän oli minulle täysin vieras. Kivut hävisivät heti kun H oli syntynyt. Tuntui uskomattomalta, että kaiken odotuksen ja kivun jälkeen hän viimein oli siinä.

Synnytys on jokaisella ainut kertainen kokemus. Itse koin synnytyksen hyvin raskaana. Olen äärettömän kiitollinen J:lle ja sairaalan kätilöille ja lääkäreille kaikesta mitä he tekivät, avukseni ja tuekseni, että sain synnyttää maailman ihanimman tytön. Tärkeimpänä koin synnytyshetkellä sen, etten jäänyt missään vaiheessa yksin. 

Jouduimme H:n kanssa jättämään melko heti synnytyksen jälkeen J:lle hyvästit ja siirtymään perhehuoneeseen kahdestaan. Hilman syntymän aikaan sairaalassa oli rajotteet ja vierailut eivät olleet sallittuja, myöskään isä ei saanut perhehuoneessa olla.

Ennen Hilman syntymää kyselin sukulaisiltani ja äidiltäni millaista synnyttäminen oikeastaan on. No näin jälkeenpäin ymmärrän, että synnytystä ja siihen liittyviä tunteita on mahdotonta kuvailla.


Niin Hilma tyttönen syntyi suureen maailmaan vappuna klo 1:10, ja teki minusta maailman onnekkaimman ihmisen, äidin! 💕




Kiitos kun tuli jälleen lukemaan blogiani ja meidän keskiviikko päivän touhuja. Toivottavasti sinulla on ollut ihana päivä. Hyvää yötä ja kauniita unia💕


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Töiden alku, stressin tulos ja kaupallinen yhteistyö Rosaliksen kanssa

 Tänään kirjoitan nyt viimeviikon postauksen hieman myöhässä kuten lupasin :😂 Kuinka sinun viime viikkosi sujui ja kuinka tämä viikkosi on alkanut? ❤️ Maanantaina minulla oli ensimmäinen työpäivä. Olin töissä 7-13. Aamulla äitini tuli meille ja minulla meinasi hoppu tulla, kun jäin vaan haaveilemaan ja jutustelemaan 🤭 (en ole tottunut lähtöihin nyt koronan ja äitiysloman aikana) Työpäiväni sujui hyvin. Sain tutustua rauhassa konehommiin ja tehdä toimistotöitä. Töistä päästyäni kiiruhdin kotiin ja Hilma ei yllättäen päikkäreillä ollutkaan. Hilman saatua rintamaitoa hän nukahti hyvin ja sikeästi. 🥰Hilman päivä mamman kanssa oli mennyt äärettömän hienosti ja hieman äiti ikävä vaivasi vain unille käydessä, kun olisi rintamaitoa täytynyt saada. 🥺❤️Muuten Hilma oli ollut äärettömän reipas ja ulkoillut, leikkinyt sekä syönyt hyvin. ❤️ Maanantai iltana Jesse huomasi kyljessäni punoittavan ihottuman ja vanhempiani konsultoiden selvisi kylkeeni puhjenneen vyöruusun. 🌹 Kävin siis maanantai i

Blogin aloitus

Harjoittelen blogin pitämistä. Eli, kerron ensin vähän itsestäni ja perheestäni tässä ensimmäisessä julkaisussa. Eli olen Roosamaria, täytän lokakuussa 30. Olen ammatiltani lähihoitaja ja työskentelen kotihoidossa mutta nyt olen äippä lomalla. Sain esikoiseni Hilman nyt korona kevään aikana 30.4.2020. Perheeseeni kuuluu Hilma tyttönen kohta 5kk, puolisoni, leonbergin koira Iivari, persialainen kissa Wihtori ja angora kani pampuli luppunen.  Perheemme asuu omakotitalossa maalla. Talomme on rakennettu 1981 ja olemme sen muutama vuosi sitten remontoineet vanhempieni kanssa uuteen uskoon.  Harrastan joogaa, lenkkeilyä ja kodin sisustusta. Tällähetkellä elämäni tärkein asia on tyttäreni Hilma ja hänen hoito ja hyvinvointi.  Päätin aloittaa blogin pitämisen vähän niinkuin päiväkirja tarkoituksessa. Kirjoitan tänne päivistämme Hilman ja eläinten kanssa. Yritän mahdollisimman usein päivittää blogia. Aion kertoa Hilman kasvusta ja kehityksestä.  Tervetuloa lukemaan blogiani 💕 Ja pahoittelut jo

Kevään odotusta ja vuoden takaisia muistoja

 Eilinen blogi postaus siirtyi tälle iltaa toteutettavaksi. Viikko on taas kulunut vauhdikkaasti. Lunta vaan on ja on, eikä kevät näytä merkkejään ollenkaan. 😖 Viime viikolla maanantaina vietettiin naisten päivää. Sisareni kävi meillä maanantaina ja toi Hilmalle ja minulle ihanat naisten päivä tulppaanit. 💗🌷Iltapäivällä kävimme ulkoilemassa perheenä. Aurinko oli kaunis ja piristävä, mutta pakkanen oli melko pureva. Hilma oli vaunuissa, joten vaunujen kuomu suojasi hyvin tuulelta. 💕 Vuosi sitten naisten päivänä minulle oli järjestetty yllätyksenä babyshower juhlat. 😍 Äitini oli pyytänyt minut ja Jessen ravintolaan syömään. Minä laittaiduin ja lähdimme ravintolaa kohti Jessen kanssa. Menimme Kenkäveron kartanon pihaan ja kiukuttelin J:lle miksi ei mennä jo, ettei myöhästytä. J kertoi haluavansa nopeasti vilkaista työkalu näyttelyä ja niin me lähdimme kävelemään kenkäveron rantaa kohden, minun maristen koko aika siitä, että en jaksa kävellä ja liukastakin on. 😩 Päädyttyämme rantapav