Siirry pääsisältöön

Sunnuntain korvapuustipäivä


Aamulla H nukkui todella pitkään, heräsi vasta 8:30 vaikka normaalisti päivä alkaa meillä klo 7. Aamun aloitimme tutuilla rutiineilla. Päiväunetkin ovat Hilmalla sujuneet tänään äärettömän hyvin. Ehkä ne muutaman päivän huonot päikkärit vaikuttivat tuohon aamu nukkumiseen.

Lounaaksi Hilmalle tein nyt sitä munakasta ja kokeilimme sormiruokailun saloja. Tuloksena oli puolet munakkaasta lattialla, kananmunalla vuorattu tyttö, tuoli ja pöytä 😂 suuhun taisi mennä ehkä 1rkl munakasta.. No, harjoitus tekee mestarin ja soseiden ohella harjoituksia jatketaan. Tavoitteena on lähinnä se, että Hilma saa tutustua soseiden ohella ruuan oikeaan rakenteeseen ja samalla oppii tunnistamaan ruokia ulkonäön perusteella ja myöhemmin niiitä nimeämään.

Tänään tanssimme Hilman kanssa kikattavan kakkiaisen tahdissa. Hilma nauttii musiikin kuuntelusta ja tykkää itse hytkyä musiikin tahdissa. Kikattava kakkiainen on mieluista musiikkia niin Hilmalle kun äidillekkin 😂 sanomat kappaleissa On myös hauskuuden lisäksi, tärkeitä, välittäviä ja rakastavia. Hilma tykkää myös laululeikeistä. Musiikkia käytetään meillä paljon niin leikkeissä, kun rauhoitumisessakin.

Iltapäivällä Jessen vanhemmat kävivät meillä tervehtimässä Hilmaa. Tuliaisina kahvipöytään saatiin korvapuustipäivän kunniaksi Kenkäveron korvapuusteja. Itse en tänään jaksanut leipoa. Olen muutenkin hieman laiska leipomaan pullaa. Isoäitini teki ennen päivittäin pullaa ja usein nimenomaan korvapuusteja. Mielestäni korvapuusti on parhaimmillaan juuri uunista tulleena ja täytettä pitää olla runsaasti 💕



Tein tänään itselleni hyvin ysäri tyyliin kahdeksan pikkulettiä 😁 Ihan hauskan näköiset ja Hilmasta vallan hienot. Haastetta varmaan näiden purkaminen joskus tuottaa, mutta se on sen ajan murhe. Olen alkanut nyt laittaa hiuksiani muutenkin jonkinverran enemmän kuin ennen, koska hiusteni lähtö on aivan mahdotonta imetyksen myötä. Olen suunnitellut kokeilevani hiusten lähtöön biotiinia, mutta suunnittelu asteelle on vielä jäänyt.



Olen lukenut Katja Kesslerin kirjaa `Äidiksi´ ja kirja on äärettömän hyvin tehty ja kuvitettu, sekä tekstin sisältö on erittäin rikas. Äitin oli ostanut tuon kirjan minulle. Kirjassa alussa kerrotaan odotuksesta, synnytyksestä ja vauvan ensiviikoista, mutta kirjassa on paljon asiaa esimerkiksi juuri ruokailuista jne. Kirjassa on myös tilaa omille muistiinpanoille ja ajatuksille. 

Olen menettänyt toivoni Hilman pyykinpesun suhteen. Tuntuu, että ruokatahrat ovat ja pysyvät eivätkä lähde pois vaikka olen tahranpoistoaineitakin käyttänyt, eli jos jollain on joku hyvä vinkki tahranpoistoon niin otan mielelläni vastaan!!

Huomenna koittaa jälleen arki ja maanantai. Isäni ja veljeni tulevat huomenna Hilmaa tervehtimään. Veljeni on muuttanut kauemmas asumaan ja on nyt isäni luona käymässä. Ihanaa, kun tulevat niin Hilma näkee pappaansa ja kummisetäänsä. 

Soittelin illasta vielä isoäitini kanssa ja kyselin hänen kuulumisiaan. Enoni oli vienyt tänään mummille Länsi-Savon, jossa Hilma ja minä torstaina olimme. Mummi oli hyvin onnellinen lehdestä ja oli sitä tänään paljon katsellut. Mummi vaikutti puhelimessa iloiselta ja oli ihana hetki hänen kanssaan höpötellä.

Hilma kävi rauhallisesti yöunille omaan sänkyyn, oman pupu rättinsä kanssa. Hilmalla on unileluna pupun mallinen rättinukke, jolla Hilman pää kuivattiin kasteen jälkeen. Pupusta on muodostunut Hilmalle tärkeä ja otammekin sen usein mukaan, jos lähdemme jonnekkin, yöynille käydessään Hilma ottaa pupun molempien käsiensä väliin ja haistelee pupuaan. Ihana pöppiäinen, äitin ja isin rakas. 💕



Kiitos kun luit sunnuntai päivän mietteeni. Ihanaa ja rauhallista alkavaa viikkoa juuri sinulle  💞


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Töiden alku, stressin tulos ja kaupallinen yhteistyö Rosaliksen kanssa

 Tänään kirjoitan nyt viimeviikon postauksen hieman myöhässä kuten lupasin :😂 Kuinka sinun viime viikkosi sujui ja kuinka tämä viikkosi on alkanut? ❤️ Maanantaina minulla oli ensimmäinen työpäivä. Olin töissä 7-13. Aamulla äitini tuli meille ja minulla meinasi hoppu tulla, kun jäin vaan haaveilemaan ja jutustelemaan 🤭 (en ole tottunut lähtöihin nyt koronan ja äitiysloman aikana) Työpäiväni sujui hyvin. Sain tutustua rauhassa konehommiin ja tehdä toimistotöitä. Töistä päästyäni kiiruhdin kotiin ja Hilma ei yllättäen päikkäreillä ollutkaan. Hilman saatua rintamaitoa hän nukahti hyvin ja sikeästi. 🥰Hilman päivä mamman kanssa oli mennyt äärettömän hienosti ja hieman äiti ikävä vaivasi vain unille käydessä, kun olisi rintamaitoa täytynyt saada. 🥺❤️Muuten Hilma oli ollut äärettömän reipas ja ulkoillut, leikkinyt sekä syönyt hyvin. ❤️ Maanantai iltana Jesse huomasi kyljessäni punoittavan ihottuman ja vanhempiani konsultoiden selvisi kylkeeni puhjenneen vyöruusun. 🌹 Kävin siis maanantai i

Kevään odotusta ja vuoden takaisia muistoja

 Eilinen blogi postaus siirtyi tälle iltaa toteutettavaksi. Viikko on taas kulunut vauhdikkaasti. Lunta vaan on ja on, eikä kevät näytä merkkejään ollenkaan. 😖 Viime viikolla maanantaina vietettiin naisten päivää. Sisareni kävi meillä maanantaina ja toi Hilmalle ja minulle ihanat naisten päivä tulppaanit. 💗🌷Iltapäivällä kävimme ulkoilemassa perheenä. Aurinko oli kaunis ja piristävä, mutta pakkanen oli melko pureva. Hilma oli vaunuissa, joten vaunujen kuomu suojasi hyvin tuulelta. 💕 Vuosi sitten naisten päivänä minulle oli järjestetty yllätyksenä babyshower juhlat. 😍 Äitini oli pyytänyt minut ja Jessen ravintolaan syömään. Minä laittaiduin ja lähdimme ravintolaa kohti Jessen kanssa. Menimme Kenkäveron kartanon pihaan ja kiukuttelin J:lle miksi ei mennä jo, ettei myöhästytä. J kertoi haluavansa nopeasti vilkaista työkalu näyttelyä ja niin me lähdimme kävelemään kenkäveron rantaa kohden, minun maristen koko aika siitä, että en jaksa kävellä ja liukastakin on. 😩 Päädyttyämme rantapav

Blogin aloitus

Harjoittelen blogin pitämistä. Eli, kerron ensin vähän itsestäni ja perheestäni tässä ensimmäisessä julkaisussa. Eli olen Roosamaria, täytän lokakuussa 30. Olen ammatiltani lähihoitaja ja työskentelen kotihoidossa mutta nyt olen äippä lomalla. Sain esikoiseni Hilman nyt korona kevään aikana 30.4.2020. Perheeseeni kuuluu Hilma tyttönen kohta 5kk, puolisoni, leonbergin koira Iivari, persialainen kissa Wihtori ja angora kani pampuli luppunen.  Perheemme asuu omakotitalossa maalla. Talomme on rakennettu 1981 ja olemme sen muutama vuosi sitten remontoineet vanhempieni kanssa uuteen uskoon.  Harrastan joogaa, lenkkeilyä ja kodin sisustusta. Tällähetkellä elämäni tärkein asia on tyttäreni Hilma ja hänen hoito ja hyvinvointi.  Päätin aloittaa blogin pitämisen vähän niinkuin päiväkirja tarkoituksessa. Kirjoitan tänne päivistämme Hilman ja eläinten kanssa. Yritän mahdollisimman usein päivittää blogia. Aion kertoa Hilman kasvusta ja kehityksestä.  Tervetuloa lukemaan blogiani 💕 Ja pahoittelut jo